Wat doet een Team Leader bij TraXall Belgium?

Ken je de quote van Simon Sinek? “A team is not a group of people who work together. A team is a group of people who trust each other.” Daar staan we bij TraXall Belgium ook voor de volle 100% achter. En dat vertrouwen opbouwen is een van de missies van onze team leaders. In dit artikel laten we Nele aan het woord. Zij is Team Leader van onze fleet management & SBO (Selection, Bidding & Ordering)-teams.

Nele studeerde af als germanist en ging meteen aan de slag bij een leasingmaatschappij waar ze 5 jaar werkte. Daarna kwam ze bij TraXall terecht en eind augustus vierde ze haar tiende werkverjaardag. “Die jaren zijn voorbij gevlogen”, zegt Nele. “Dat komt omdat ik TraXall ken van bij de start. Ik weet van waar we komen en ik weet waar me nu staan. Ik heb die groei van dichtbij beleefd.” voegt ze er aan toe.

Een spilfiguur
De taken van een Team Leader bij TraXall zijn zeer ruim en gevarieerd. “Ik begeleid de teamleden, leid nieuwe medewerkers op, stel de teamdoelen op, formuleer verbeteringen voor productiviteit en kwaliteit en zorg ervoor dat de processen met onze klanten op een effectieve en efficiënte manier worden uitgevoerd. Ik ben ook als het ware een spilfiguur tussen mijn teamleden, onze accountmanagers, IT en het management. Wij zitten dus zeker niet op ons eiland. Integendeel. De samenwerking met iedereen in onze bedrijf maakt mijn job super leuk.”
Een goede team leader moet volgens Nele een inspirerende omgeving creëren met een open communicatiecultuur. “Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je de competenties en vaardigheden van je teamleden ontwikkelt zodat zij het beste uit zichzelf halen. De inhoud van mijn job vergt ook het vermogen om veel impulsen te verwerken. Je moet dan veel zaken die uit verschillende hoeken komen, als een puzzel bij elkaar kunnen leggen.”, zegt ze.
“Een wekelijkse teammeeting helpt ons om niet alleen alles af te stemmen maar ook om de vertrouwensband te blijven aanhalen. Wat in deze Coronatijden wanneer iedereen van thuis uit werkt, geen overbodige luxe is.”, voegt ze er nog aan toe.

Een dynamisch en tof bedrijf
“Ik kan niet zeggen dat mijn job eentonig is. Elke dag gaan we de extra mile voor onze klanten. Onze sector verandert ook voortdurend en dat maakt het alleen maar boeiender. Het feit dat ik al 10 jaar bij TraXall werk, toont aan dat ik het hier meer dan naar mijn zin heb. Ik heb TraXall zien uitgroeien tot het dynamisch en tof bedrijf dat het vandaag is. Ik kijk alvast uit naar de toekomst.”

Heeft het verhaal van Nele jou geïnspireerd en wil jij graag deel uitmaken van TraXall Belgium? Laat het ons dan zeker weten. Stuur je CV naar info@traxall.be ter attentie van Mia Hennebel en wie weet tot binnenkort.

Nele

Wil je meer weten? Advies nodig?