Wat doet een ICT’er bij TraXall Belgium?

We wisten het al langer dan vandaag dat we bij TraXall Belgium kampioenen in huis hebben. Maar in het geval van Kris Vaelen, ICT’er bij TraXall, mag je dat letterlijk nemen. In 2017 behaalde hij de gouden medaille op het Belgisch kampioenschap bowling. Dat en natuurlijk nog meer over zijn functie bij TraXall Belgium vertelt hij in onze nieuwste blogpost “Wat doet een…?”

Kennis delen

Kris heeft een wiskundeknobbel. Hij studeerde af als Licentiaat wiskunde en ging daarna aan de slag bij een spin-off van de universiteit. Vanaf het begin combineerde hij de job als ICT’er met lesgeven om zijn kennis te delen met anderen. Toen zijn gezin uitgebreid werd met twee prachtige dochters besliste hij zich enkel nog toe te leggen op IT-consulting, een job waar hij zowel projecten bij klanten kon uitvoeren als workshops geven en dat altijd met heel veel passie. Toch vind je Kris in zijn vrije tijd nooit achter een laptop. Hij is een fervente visser en als voorzitter van een politieke partij op lokaal vlak en voorzitter van een bowlingclub heeft hij zijn handen meer dan vol. Hij behaalde vier keer een medaille op het Belgisch kampioenschap bowling. Met als hoogtepunt een gouden medaille in 2017.

Van A tot Z

Met een ervaring van meer dan 20 jaar op zak kwam Kris 5,5 jaar geleden aan boord van TraXall Belgium. “Dat was het moment waarop de groep hard groeide en de nood ontstond om een eigen IT-platform uit te bouwen in België. Ik heb toen samen met collega’s uit Frankrijk de software voor TraXall Belgium gerealiseerd. In nauw overleg met het management heb ik eerst gekeken welke nieuwe tools we wilden bouwen en welke we wilden aanpassen. Dit deden we altijd met de behoeften van onze klanten in het achterhoofd maar ook met wat wij als bedrijf wilden realiseren. Op die resultaten ben ik heel fier.”, zegt Kris. “Ik vond het super interessant en uitdagend om alles van A tot Z op te bouwen: van de functionele analyse tot het eindresultaat.”, gaat Kris verder.

“Vandaag doe ik dat nog steeds maar nu behoor ik tot een internationaal gezelschap van ICT’ers.”, zegt Kris. “Bij de ontwikkeling van tools kan het soms vrij complex worden want elk land heeft zijn specifieke wetgeving. Bovendien vind ik het boeiend om in deze continu veranderende sector te werken voor nieuwe klanten met specifieke eisen. Neem het mobiliteitsverhaal, als TraXall Belgium spelen we daarin een belangrijke rol. Vroeger had je enkel de leasewagen maar vandaag horen daar ook elektrische fietsen, treinabonnementen enzovoort bij. En dat maakt mijn job zeer boeiend. Elke dag is anders.”, bevestigt Kris.

Helikopterview

Ik werk heel graag bij TraXall Belgium omdat ik in mijn functie heel dicht sta bij de business, wat in grote corporate bedrijven vaak anders is. Ik moet zowel breed kijken naar de zaken, een helikopterview hebben als het ware maar ook in de diepte kunnen werken.”, zegt Kris. “Iedereen die op lange termijn heel veel wil realiseren, zou ik aanraden om bij TraXall Belgium te komen werken. Een afwisselende job met veel verantwoordelijkheid. Dat is trouwens de reden waarom ik gestart ben bij TraXall Belgium en ik ben van plan om dat nog heel lang te doen.”

Is jouw interesse gewekt om na het lezen van het verhaal van Kris ook bij TraXall Belgium te werken? Laat het ons dan zeker weten. Stuur je CV naar info@traxall.be ter attentie van Mia Hennebel en wie weet tot binnenkort.

Wil je meer weten? Advies nodig?