Wat doet een Application & Reporting Specialist bij TraXall Belgium?

Werken bij TraXall Belgium betekent ook groeien en veel bijleren. Dat bewijst Kevin Smets. Hij is Application & Reporting Specialist bij TraXall Belgium. We laten hem aan het woord om te vertellen wat hij doet, waar hij trots op is en wat hij zo apprecieert aan TraXall Belgium als werkgever.

Kevin werkt bijna 10 jaar voor TraXall Belgium. “Ik startte toen als cost controller. Dat lag in lijn met wat ik had gestudeerd.”, zegt Kevin. “Maar doorheen de jaren vond ik het interessant om problemen op te lossen of te assisteren waar nodig. Ik had ook altijd een passie voor informatica. Zo evolueerde ik naar de functie die ik vandaag doe: Application & Reporting Specialist. En daar ben ik heel blij mee.”

Brede waaier
De functie van Kevin is heel breed. Hij heeft een grote waaier van verantwoordelijkheden. “Ik zorg in de eerste plaats voor ons ICT-materiaal: schermen installeren, laptops, printers, enz. Als iemand nieuw bij ons start dan zorg ik ervoor dat die persoon bij de start helemaal operationeel is en meteen aan de slag kan.”, zegt Kevin. “Daarnaast begeleid ik ook achter de schermen de opstartfase van nieuwe klanten. Ik bouw de database op in ons systeem en zet de TraXall Car Configurator klaar met alle nodige instellingen op maat van die klant.”, gaat hij verder.

“Samen met onze Strategic Account Managers maak ik rapportages op en bekijken we de mogelijkheden van onze systemen om steeds beter te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. We brainstormen samen over hoe we complexe processen bij onze klanten kunnen vereenvoudigen en hoe we dit concreet vertalen naar onze systemen. Bij eventuele problemen ben ik de eerstelijnshulp. Ten slotte kan TraXall International bij mij terecht voor Belgische rapporteringen van internationale klanten.”

Real-time zicht
“Begin 2020 heb ik samen met onze TraXall collega’s uit Frankrijk de TraXall Data Analyst opgezet, een reporting tool voor onze klanten om zelf een analyse te doen van hun vloot. Elke klant krijgt onder meer een real-time zicht op hoeveel actieve wagens ze hebben, hoeveel er in bestelling zijn, hoeveel wagens er dit jaar nog vervallen en hoeveel poolwagens ze hebben. Door verder te klikken, krijg je meer gedetailleerde info over kostenanalyse, CO², brandstof en dergelijke.”, zegt Kevin. “Een echte meerwaarde voor al onze klanten. Zij zijn zeer enthousiast over deze vernieuwde ontwikkelen. De positieve feedback maakt me natuurlijk best wel trots.”, geeft hij toe.

Dat Kevin veel voldoening haalt uit zijn job bij TraXall Belgium is duidelijk. “Ik apprecieer het enorm dat ik constant nieuwe dingen kan bijleren. In deze functie kan ik me volledig uitleven. Bovendien is TraXall een werkgever die gelooft in mensen en in hun groei. Ik heb de vrijheid om mijn job uit te oefenen hoe ik dat wil. En dat met een leuke bende van vriendelijke collega’s rondom mij. Dat maakt me gelukkig.”

Is jouw interesse gewekt om na het lezen van het verhaal van Kevin ook bij TraXall Belgium te werken? Laat het ons dan zeker weten. Stuur je CV naar info@traxall.be ter attentie van Mia Hennebel en wie weet tot binnenkort.

kevin

Wil je meer weten? Advies nodig?