Matexi kiest voor een duurzame vloot en gestroomlijnde processen

Matexi, de grootste buurtontwikkelaar van ons land, draagt zorg voor de planeet. Het bedrijf ontwikkelt duurzame woningen en woonplekken en trekt die lijn nu verder door naar de bedrijfswagens voor zijn collega’s. Ze kiezen namelijk nu al voor een volledig elektrisch wagenpark en stemmen er hun volledige mobility policy op af.

Hendrik Bollion, Facilities & Human Resource Services Manager bij Matexi: “De outsourcing van ons dagelijks vlootbeheer zat er al een tijdje aan te komen. Wij hadden al de eerste stap naar elektrificatie ingezet waar we naast een bedrijfswagen, ook duurzame alternatieve vervoersmogelijkheden aanbieden. We hebben de ambitie om tegen eind 2027 volledig over te schakelen op een emissievrij wagenpark. De voorbije jaren werd dit intern beheerd door collega’s van Matexi. We merkten dat de opvolging van ons Matexi Mobility Plan enkel intern niet meer behapbaar was. Bovendien evolueren de wetgeving en fiscaliteit dermate snel waardoor externe experten voor ons een echte meerwaarde betekenen.”

“Na een uitgebreid selectieproces hebben we besloten om samen te werken met TraXall Belgium. Zij nemen niet alleen ons wagenparkbeheer in handen maar ondersteunen ons ook in de verbetering van onze processen en denken tactisch mee hoe we ons mobiliteitsplan verder kunnen verbeteren. Door de fiscale veranderingen op 1 juli én dankzij de expertise van TraXall is alles dan in een stroomversnelling gekomen.”, gaat Hendrik verder.

“We inspireren en motiveren onze collega’s door hen onder andere een laadpaal bij hen thuis aan te bieden. En daarnaast kunnen ze uiteraard op het werk elektrisch laden via 14 laadpalen die verspreid staan over onze 11 regiokantoren. Onze laadcapaciteit zullen we in de toekomst nog verder uitbreiden. Maar de eerstvolgende stap is nu ons huidig beleid verder verbeteren samen met TraXall.”

Bart Van Elsacker, Consulting & Project Manager bij TraXall, bevestigt dat: “Na de elektrificatie bij Matexi zetten we verder in op de automatisering van de processen van het vlootbeheer bij Matexi. Want het werk stopt niet bij de go-live van onze samenwerking. Naast het operationeel vlootbeheer van alle bedrijfswagens gaan we continu op zoek naar procesverbeteringen en opportuniteiten om onder andere payroll gegevens te automatiseren. We ondersteunen Matexi ook bij de keuze van de juiste partner, bijvoorbeeld voor poolbeheer. Als een onderneming verschillende vestigingen heeft dan is het soms lastig om alle ingeleverde wagens netjes af te handelen qua expertise in de buurt van de verschillende locaties en daarna die wagens in poolbeheer te zetten. In dat geval maken wij een analyse en stellen de meest geschikte partner voor.”

Leomond WoudaLeomont Wouda, Managing Director TraXall Belgium, gaat verder: “Tijdens het implementatieproces hebben we verschillende projecten aangepakt om het huidige vlootbeleid van Matexi te verbeteren. Maar de stappen die zij zelf al hadden gezet en de professionaliteit waarmee zij belangrijke beslissingen hebben genomen en medewerkers op een inspirerende manier hebben betrokken, zijn een prachtig voorbeeld van een geëngageerde marktleider. We zijn daarom heel trots dat we Matexi in onze community van klanten mogen verwelkomen.”

 

Diensten van TraXall voor Matexi:

  • Consulting voor procesoptimalisatie
  • Selectie leverancier poolbeheer
  • Operationeel en strategisch fleet management

Meer info over Matexi vind je op matexi.be

Wil je meer weten? Advies nodig?