De eerste 100 dagen als team lead bij Traxall Belgium

De eerste 100 dagen als team lead bij Traxall Belgium

Een nieuwe rol binnen het bedrijf waar je werkt, is vaak een sprong in het diepe. De eerste 100 dagen zijn daarbij cruciaal. Ze vormen immers de basis voor de rest van je reis. Zo ook voor Jaron Roelandts die de rol van team lead aannam 100 dagen geleden, nadat hij bijna vier jaar bij TraXall Belgium aan de slag is als fleet operator. “Het waren intense dagen, maar tegelijkertijd zeer leerrijk.”, zegt hij.

 

Geen verborgen agenda’s

“De eerste 100 dagen waren als een roller coaster – spannend, uitdagend en soms een beetje angstaanjagend. Maar ze waren vooral leerrijk. Ik weet dat er bij TraXall een open en directe communicatiestijl heerst. Ik had er dus vertrouwen in. Geen geheimen, geen verborgen agenda’s. Dit zorgt ervoor dat ik snel resultaten kon boeken in een transparante werkomgeving.”

 

Loslaten en transformeren

“Natuurlijk waren er ook struggles.”, gaat Jaron verder. “Het loslaten van mijn vorige functie en de mindset van fleet operator omvormen en transformeren naar die van een team lead was best moeilijk. Het vereiste een mentale omschakeling – van ‘ik’ naar ‘wij’. Ik merkte ook dat de dynamiek in mijn interacties met collega’s veranderde. Als team lead ligt de nadruk meer op leiderschap. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van Freya en Nele, collega’s die allebei heel wat ervaring hebben als team lead. Ook Leomont Wouda, Managing Director en Kurt Martens, Head of Account Management, gaven me heel wat tips. Het is fijn om te weten dat ik bij zo veel collega’s terecht kan.”

 

Persoonlijke groei

“Waarom ik koos om te solliciteren voor deze rol? Gewoonweg omdat ik geloof in persoonlijke groei. Als team lead krijg ik de kans om niet alleen mezelf, maar ook mijn collega’s helpen te ontwikkelen. Het motiveren, begeleiden en opleiden van anderen geeft me energie. Bovendien kan ik nu meedenken over de toekomstvisie van TraXall, een kans die ik niet wilde missen.”

 

Ik kijk vol enthousiasme uit naar de toekomst. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Samen met de andere team leads wil ik een nog sterker, efficiënter team vormen – net als een goed geoliede machine die mooie resultaten behaalt.

Jaron Roelandts

Team lead, TraXall Belgium

Wil je meer weten? Advies nodig?