Ervaring en gezelligheid troef bij TraXall Belgium

Bij TraXall Belgium besteden we veel aandacht aan een fijne werkplek. En onze medewerkers spelen daar een belangrijke rol bij. Sommigen zijn al aan boord van bij het begin en anderen tekenden onlangs een contract bij TraXall Belgium. We laten hen graag aan het woord. Maak kennis met Kim, Lindsay, Wim en Youri die respectievelijk tien, vijf, twee en één jaar in dienst zijn.

 

Op de juiste plek
Youri startte een jaar geleden bij TraXall Belgium als tijdelijke kracht en kreeg na drie maanden een vast contract. “Ik vond het zeer fijn dat er snel beslist werd dat ik definitief mocht blijven. Dat geeft veel vertrouwen. Het klikte ook meteen met de collega’s ook al gebeurde alles hoofdzakelijk online omwille van de lockdown.”, zegt Youri.

“Het is best wel een woelig jaar geweest op werkvlak.”, geeft hij toe. “Ik heb een beetje kunnen proeven van elke afdeling vooraleer ik de job doe die ik nu doe. En dat is nu net zo fijn aan TraXall. Ik kreeg de kans om mij te heroriënteren en om te leren en te groeien. Vandaag voel ik dat ik op de juiste plek zit als fleet operator en cost control en database specialist.”

 

Efficiënter met eigen tools
Kim is een van de medewerkers die er van het prille begin bij is. “Tien jaar geleden startte ik als fleet manager bij TraXall, dat toen nog ERCG heette, daarna groeide ik door als team leader en vandaag ben ik Implementation & Process Lead. Ik zorg hoofdzakelijk voor de vlotte opstart van nieuwe klanten.”

Kim zag het bedrijf enorm groeien de algelopen tien jaar. “Toen ik aan boord kwam, werkten er acht personen. Nu zijn we met 30 collega’s. Maar het bedrijf groeide niet alleen qua aantal medewerkers. Ik herinner me nog dat we tien jaar geleden heel veel berekeningen manueel deden. Vandaag gebeurt alles veel sneller en efficiënter via onze eigen tools zoals onder andere de car configurator.”

 

Mobiliteitsbeheerder
Wim is al twee jaar in dienst bij TraXall. “Door structurele wijzigingen bij mijn vorige werkgever was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik had ervaring als Key Account Manager maar de automotive sector was voor mij totaal nieuw.” Dat die sector nu ook volop in verandering is, heeft Wim meteen ervaren. “Het is best pittig maar ook zeer interessant om op zo’n ogenblik in deze sector te stappen. Ik ben bijvoorbeeld gestart met deze job in het NEDC 2.0 tijdperk en nu spreken we enkel nog over WLTP. Ook PHEV en EV kwam amper aan bod en nu worden deze bedrijfswagens stilaan de norm.”

“Niet alleen de sector verandert natuurlijk, ook TraXall als bedrijf groeit mee.”, zegt Wim. “TraXall heeft heel wat expertise als vlootbeheerder maar we gaan steeds verder. We zien meer en meer bij bedrijven dat een bestuurder niet enkel gekoppeld is aan een wagen maar aan een reeks mobiliteitsalternatieven zoals een leasingfiets, een cambio-abonnement of een abonnement voor het openbaar vervoer. We evolueren dus steeds meer van wagenparkbeheerder naar mobiliteitsbeheerder.”

 

Gezellige momenten met collega’s
Ook Lindsay heeft heel wat zien veranderen in haar vijf jaar loopbaan bij TraXall Belgium. “Omdat het bedrijf groeide, zijn we naar een nieuwe locatie verhuisd. Hier op kantoor in Mechelen hebben we meer ruimte en is het veel gezelliger. De sfeer is hier echt top.” Net als Youri startte ze haar carrière bij TraXall als tijdelijke kracht. “Al snel bleek ik mijn draai te vinden bij TraXall. Ik kreeg een vast contract als Fleet Manager SBO (Selection, Bidding & Offering). Zo leerde ik snel de knepen van het vak en stond ik in nauw contact met onze klanten.” Nu is Lindsay Cost Control & Database Specialist.

Lindsay ziet alleen maar voordelen in haar job en stelt zich graag op als ambassadeur van TraXall. “Ik ben heel tevreden met mijn job en alles wat ik heb bijgeleerd. Er is een gevoel van wederzijds vertrouwen en dat is veel waard. Dit is de perfecte job voor mij: werkzekerheid, een goede balans tussen werk en gezin en gezellige momenten met collega’s.”

 

Ook zin om te komen werken bij TraXall Belgium in Mechelen? Check onze webpagina met vacatures en laat snel van je horen.

 

Online jobvillage 19 en 21 oktober
Je vindt ons ook op de online Jobvillage op 19 en 21 oktober. Schrijf je gratis in op deze website en kom virtueel langs op onze stand.

Wil je meer weten? Advies nodig?