Fleet management: trends 2021

Dat de wereld van de ene dag op de andere dag totaal kan veranderen, hebben we in 2020 gemerkt. Bedrijven moesten noodgedwongen bijsturen of zich volledig heroriënteren. Ook in de fleet management sector zagen we duidelijke verschuivingen. Een voorspelling maken voor het komende jaar is daarom geen evidentie. Kurt Martens, Strategic Account Manager bij TraXall Belgium, is voorzichtig maar zet wel de volgende trends op een rijtje.

 

Meer vergroening en elekrificatie
De trend naar vergroening en elektrificatie van de bedrijfsvloot heeft zich al ingezet in 2020 en die zal in 2021 verdergezet worden en meer en meer op kruissnelheid komen. Meer en meer bedrijven bieden werknemers de mogelijkheid om te kiezen voor groenere motorisaties.

 

Flex income plans populairder
Flex income plans winnen aan populariteit bij verschillende bedrijven. Dit is het systeem waarbij alle extralegale voordelen van de medewerkers worden omgezet in euro’s waarmee ze daarna zelf hun budget kunnen inzetten afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur. De bedrijfswagen wordt dus steeds minder stand-alone, en wordt bekeken als één van vele mogelijke werknemersvoordelen.

 

Meer fiscale aanpassingen
Iedereen wacht af welke initiatieven de federale regering zal nemen mbt tot de bedrijfswagens. Tot nog toe zien we enkel een stijging van het voordeel alle aard van om en bij de 9% maar logischerwijze zullen er nog wijzigingen komen. We kunnen enkel hopen dat deze wijzigingen ingebed zijn in een langetermijnvisie op mobiliteit.

 

Van sole supply model naar multibid model
Bij leasemaatschappijen zien we dat prijzen een opwaartse trend vertonen en dat de verschillen tussen de spelers groter worden. Bedrijven die omwille van de coronacrisis moeten besparen, zullen de risico aversie en focus op ROI nog verder aanzwengelen. We verwachten daarom dat bedrijven die momenteel een sole supply model hanteren, sneller geneigd zullen zijn de stap te zetten naar een multibid model waarbij meerdere leveranciers aangeschreven worden om kosten te optimaliseren.

 

TraXall Belgium als fleet management partner

Zie jij ook grote uitdagingen in 2021 voor jouw bedrijf op vlak van fleet management? Dan is TraXall Belgium jouw ideale partner. Wij beheren de vloot van grote bedrijven van A tot Z. Bekijk hier al onze diensten. Reken daarbij op het strategisch advies van onze experten die je bijstaan in veranderingsprocessen. Onze klanten vertrouwen op onze automatiseringstools waarmee ze hun vloot in real time en met alle nodige details kunnen opvolgen. Wij zijn geen tussenpersoon maar een betrouwbare partner.

Benieuwd? Contacteer dan Farrah, onze sales manager en we plannen een vrijblijvend gesprek.

Wil je meer weten? Advies nodig?